En vanlig torsdag men idag känner jag mej lite tröttare, kan bero på att jag sover alldeles för lite, har blivit lite av en serie-nörd, kollar just nu på The Mentalist som är helt okej.
Har ändå hunnit med lite nytta så som träffat mamma en sväng, handlat och dessutom käkat bästa lunchen i stan på 4e Våningen tillsammans med min underbara kusin Annelie, tack snälla du! Nästa gång ska vi ta en lördagsbrunch där!
Håret har jag fortfarande kvar men det väntas lossna vilken dag som helst. Eftersom hårlossningen ej börjat så passade jag på att baka en ljuvlig kladdkaka med jordnötter o mini marshmallows, lika bra att passa på, vem fan vill ha blonda hårstrån i kakan? Den blev kanon! Tack Anneli A för bakinspirationen! Här kommer receptet!!
Kram alla!
KLADDKAKA
8 bitar
Ingredienser
- 210 g Strösocker (2 1/2dl)
- 110 g Ägg (2st) - rumstemperatur
- 4 g Vaniljsocker (1tsk)
- 30 g Kakao (3/4 dl)
- 60 g vetemjöl (1dl)
- 3 g salt (1/2tsk)
- 120 g Smör
Topping
- 25 g Saltade jordnötter (1/2 dl)
- 25 g Marshmallows mini (1dl)
Servering
- 300 g Lättvispad grädde (3dl)
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund springform och lägg bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg och vaniljsocker. Blanda i kakao, vetemjöl och salt och sist vänder du i jordnötter och marshmallows.
- Häll I smeten I din bakform och grädda mitt i ugnen på 175 grader I ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den.