lindaanneflod.blogg.se

Några ord och bilder från gårdagen

Publicerad 2014-08-28 11:13:25 i Allmänt,

Igår var det dags för min fjärde omgång med cellgifter, var tredje vecka får jag en hästdos av gifter. Varje vecka får jag Taxol som bl.a. innehåller ett ämne som utvinns ur idegranen. Var tredje vecka lägger de till Paraplatin. Varje dag tar jag även Xeloda som är cellgifter i tablettform, dessa tar jag 2ggr/dygn. Innan varje behandling får jag mängder med mediciner som ska motverka illamående, skydda magen samt allergimedicin för att undvika en allergisk reaktion. Denna blandning av cellgifter ska jag få under 12 veckor. Sen byter de ut dessa cellgifter mot två andra cellgifter, tabletterna tar jag alla veckor, sammanlagt får jag en blandning av fem olika gifter under 24 veckor.
Biverkningarna är många och alla påverkas olika, de vanligaste är försämrade blodvärden (framförallt de vita blodkropparna och blodplättarna), håravfall, diarre, muskelvärk, svullnad, stickningar, känselbortfall och torr hud i handflator och fotsulor. Nog med fakta!
 
För ca ett och ett halvt år sedan var jag till Uppsala för att göra en utredning om jag bärare på någon cancergen, efter släktforskning och ett blodprov så kom svaret efter några månader. Jo, jag var bärare på en bröstcancergen vid namn BRCA 1, samma gen som Angelina Jolie bär på. Hon valde i förebyggande syfte att ta bort sina bröst, vilket är klokt, man får ju nya, det har jag redan försäkrat mej om både en och tio gånger, tro mej!! 
För mej har jag haft svårt att släppa mina bröst men jag lovade mej själv att om jag drabbas en andra gång då ryker dom! Och det tänker jag hålla fast vid nu! Jag har redan fått frågan av läkare efter första cancern om jag ville ta bort dem i förebyggande syfte.... Med facit i handen så sög jag för länge på den karamellen, jag skulle gjort det tidigare.... FAN!! Jag trodde inte jag skulle drabbas en gång till, nu är jag förbannad och anklagande mot mej själv!
 
Uppsala teamet kom ialla fall fram till att genen har jag ärvt från min far..... Tack så jättemycket pappsi ;)
På min fars sida finns det mycket cancer, min farmor Inga som jag sorgligt nog aldrig fick träffa gick bort i bröstcancer ett år innan jag föddes, då endast 43 år ung.  Sänder henne en tanke och kram ibland <3
 
Nu står mina döttrar på tur, vill de veta om de också bär på denna gen? De blir arton år om 4 månader och får bestämma själva då (ber till Gud att genen blev bortavlad) det är 50% risk att de bär på den. Eftersom de är tvåäggstvillingar så kan det t.o.m. betyda att en av tjejerna bär på genen men inte den andra!
 
Igår fick pappa den stora äran att bli med mej på behandling, tog ca 3 timmar igår. När vi går ut därifrån så hänger det en anslagstavla med bl.a. olika namn och telefonnummer till kuratoren. Ett av namnen var Karin Halvorsen 019-602 xx xx. Pappa pekar på detta namn och säger "Henne har jag pratat med" VA? svarade jag. Vad har det tagit åt gubben? Han tala med någon? När då? frågade jag förvånat. Får till svar "för ett halvår sen" sen pekar han på hennes efternamn och flinar, typiskt pappas humor!! Jag älskar dej <3
 
Igår rök håret!! Sanna fick den stora äran att fixa det men innan fick hon klippa lite olika frisyrer. jag ville ha en Victoria Beckham frilla!! Såg helt okej ut framifrån, när jag kollar baksidan så är jag evigt tacksam att du inte valde frisörlinjen!!
 
 
Efter det åkte hårtrimmern fram!! När håret åkt av frågade jag Sanna, nå? Hennes svar "Du ser ut som en lesbisk monchichi" Tack, det värmde!!
 
Idag tänker jag bara njuta och gå iväg och fixa snygga naglar, tänker även fixa en stilig bandanas att ha på huvudet för det är fan kallt om öronen!!
 
 
Kram alla!
 
 
 
 

Läkarbesöket avklarat!!

Publicerad 2014-08-25 13:37:54 i Allmänt,

En klump i magen inför läkarbesöket!! Vaknar tidigt som alltid, spelar lite Candy Crush och kollar på Nyhetsmorgon.
 
Innan det är dags att bege sig till sjukhuset så måste jag fräscha till mej, tack o lov kommer jag i ihåg att raka mej under armarna (börja likna en bulgarisk kulstöterska) för läkaren ska väl klämma och känna i dessa områden. Gör även ett tappert försök att platta håret, vilket var en usel idè då det mesta av håret följer med platt-tången.
 
Mollie får sin mat och en morgonpromenad, vilket slutar med att hon blir inlåst i soprummet!! Mollie går nästan alltid lös och efter hennes morgontoalett så låser jag upp soprummet för att kasta den lilla svarta påsen med små bruna pluttar i, jag märker inte att hon smiter in samtidigt med mej, jag kastar och låser efter mej!! Väl ute börjar jag leta förtvivlat efter henne, det enda jag ser på gräsmattan är en stor duva!! Vart fan tog hon vägen?? Ropar o ropar, till slut låser jag upp soprummet och där står hon överlycklig!! Stackars hund, vad du får utstå <3
Här är hon nyfrissad o fin!!
 
 
 
Lämnade lite blodprover inför läkarbesöket. Glömmer plånboken i ett fullt väntrum, får lite smått panik innan jag minns var jag lämnat den! Den låg kvar på det höga bordet där jag stod och väntade. En sköterska kommer ut till väntrummet och uppmanar alla att sitta ner minst en kvart innan provtagning för att resultaten ska bli så riktiga som möjligt, eftersom jag är lite tvärtom så står jag givetvis kvar, varför är jag så obstinat?? När det väl är min tur att lämna prov så säger en annan sköterska åt mej att jag ska sitta ner innan provtagning (de har tydligen kameror i väntrummet och ser allt) nästa gång sitter jag ner snällt!!
 
Jag hann även ta en frukost i cafeterian, avkopplande och intressant att bara sitta och titta på människor.
 
Kl. 10.30 kommer läkaren Hanna och kallar in mej, nu börjar jag bli lite lätt illamående, vad kommer nu för besked?? Jo, skelettröntgen såg bra ut iaf, den andra röntgen såg man tydligt tumören samt att några lymfar i armhålan var lite lätt förstorade, vilket kan tyda på en spridning.... Läkarna samt kirurg kommer diskutera detta på onsdag, hur de vill gå vidare med detta, kan bli operation "bort med lymfar", kan även bli aktuellt med strålning i armhålan.... Men som vanligt får jag hålla mej till tåls, vilket inte är min starka sida!! 
I väntrummet på 5e våningen har man fin utsikt över stan och då får jag syn på min vän Rays ballkong!! Ringer upp honom och uppmanar honom att gå ut o vinka.... vilket tokfan gör ;) Han kan omöjligt se mej men jag står i väntrummet och vinkar lika galet, och till alla andra patienter i väntrummet så bjöd jag på den :D
 
Min kära vän Jonas N som hör av sig i tid o otid (tack Jonas) hörde av sig i morse 07.26, han är go o rar på många vis, ibland INTE!! Idag var han snäll nog att erbjuda sina tjänster, tror han menade ALLA tjänster, så nu är han välkommen att putsa mina fönster och hänga upp nya gardiner, det ser jag fram emot!!
 
Igår hade jag och min kusin Annelie några timmar ihop som vi stog ihjäl på bästa sätt, nämligen bingo!! Vinsterna blev väl sådär, men ett gott skratt blev det iaf. På väg från Stortorget så får Annelie plötsligt något i huvudet, första tanken är ett småkryp men nej då!! Jag tror att det är något löv från trädet och tar bort en klump som visar sig vara varm och mjuk, en äcklig fågelskit!! I panik torkar jag bort skiten på närmsta husvägg!! TACK Miss Fågelskitihuvudet!!
Annelie är så in i norden gullig, hon hade plockat ihop en Feelgood-påse till mej, blev överlycklig när jag hade släpat upp allt detta!! Tack o puss fina DU!!
 
Kram alla!!
 
 
 
 

Godmorgon!!

Publicerad 2014-08-23 09:47:23 i Allmänt,

Vaknar upp och det är lördag.... 
 
För en hundradels sekund direkt när jag vaknar känns allt okej, men sen.... FUCK!!
Jag gråter alltid en skvätt varje morgon efter den där hundradels sekunden när jag inser läget, efter det så brukar resten av dagen gå rättså bra! Mitt sätt att bearbeta situationen jag befinner mej i.... Jag är lite av en känslomänniska, men som jag brukar säga "Jag skrattar när jag är glad och gråter när jag är ledsen" värre än så är det inte....
 
Igår började jag tappa lite hår, inga mängder men lite tussar, trodde jag var förberedd men det var jag tydligen INTE så nu har jag någon slags sorg. Jag stannar kvar i sorgen tills den ebbat ut, för det vet jag att den gör....
 
På måndag är det dags för läkarbesök, kommer få svar på diverse röntgen och prover. Jag var helt säker på att jag var ordentligt förberedd och redo för detta men nej nej.... Hur ska man kunna vara det?? Jag är fan inte förberedd och kommer aldrig bli inför denna lömska sjukdom!! Nu kan jag i allafall säga och skriva ordet cancer, det dröjde länge länge innan det gick.
 
Idag tänker jag bara vara, fundera (funderar mycket) blir alldeles luddig i hjärnan. Försöker tränga bort de allra mörkaste tankarna, de som nästan är förbjudna att tänka men som ändå finns där längst in.... 
Det brukar räcka med att titta till på Mollie så försvinner de snabbt, annars funkar det bra med att tänka på alla underbara människor som finns i mitt liv.... Vill inte vara utan någon av er, vare sig vi känner varandra väl eller bara flyktigt.
 
Idag är det iaf lördag och jag hoppas på en fet vinst på V75, älskade kusin Birgitta, nu jävlar ser du till att tippa ordentligt så vi kan hamna på denna strand igen!! Eller....jag nöjer mej med en ny dator, nu är den segare än någonsin, så tröttsamt....Den är ju "bara" 6 år....Är det gammalt?
 
Kram alla!
 
 
 

Om

Min profilbild

44 årig ensamstående tjej med underbara tvillingdöttrar på 22 år samt en liten chihuahua på 10 månader. Drabbad av trippelnegativ bröstcancer dec. 2011 i höger bröst. Åter drabbad juli 2014 i vänster bröst då med spridning till lymfkörtlar. Även drabbad av malignt melanom våren 2016. Jag skriver om mina känslor, långa behandlingar och smärtsamma operationer. Jag säger bara Fuck Cancer!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela