lindaanneflod.blogg.se

Ibland gör det så ont....

Publicerad 2014-10-30 12:00:42 i Allmänt,

Hej!
 
 
Ibland kommer allt som ett slag i ansiktet, fick en stor käftsmäll i morse när jag vaknade upp!! Sjukdomen och behandlingen vill göra sig starkt påmind....
Jag vaknar och känner mej helt orkeslös, bara det är psykiskt knäckande, tårarna sprutar hejdlöst och det enda jag tänker är "jag orkar inte vara sjuk".... Sen byggs allt bara på.... Mollie går och gömmer sig, hon blir orolig när jag är ledsen. Sen kommer stressen, jag vill göra så mycket och hinna med alla nödvändiga vardagssysslor som städa, tvätta, hinna träffa nära, kära och vänner men inget av detta blir av.... inte idag i alla fall.
Mina fötter värker, kan knappt gå då skinnet är så tunt och börjar spricka likaså i händerna, munnen värker och svider....behandlingens baksida!! Ligger och tittar på dammet och fötterna värker ännu mer!!
Idag är t.o.m. en dusch jobbig.... jag får väl lukta skit....
Mitt i all förtvivlan ringer min kära moster Ann och påminner om vinterdäck, de ska bli bytta imorgon och en liten börda lättar.... Tack Ann!
Jag märker hur det psykiska och fysiska går hand i hand, de påverkar varandra starkt och de mörka tankarna smyger sig på, de tillhör sjukdomen men jag slår bort dem så gott det går och gråter en skvätt till....
Min kusin Annelie ringer mej och de vill låna Mollie, vilken tur den hunden har, hon får komma till Arboga och bli lite bortskämd.... Tack kusin!
Imorgon är det dags för ett läkarbesök som jag har var tredje vecka, jag får gnälla ur mej lite där också sen är det väl bara att ta nya tag igen!!
Skitdagar kommer hur mycket jag än försöker undvika dem!
 
Nu har jag fått gnälla lite, dags att smörja fötterna!!
 
Kram alla <3
 

Vilka dagar jag fått!!

Publicerad 2014-10-28 12:47:53 i Allmänt,

Hej alla!
 
 
Vilka fina dagar jag haft! Det började i onsdags då jag åkte till västkusten för att fira min 40-årsdag, min mamma följde med som chaufför.... Tack älskade mammi!!
Mina dagar där nere var fantastiska, träffat härliga släkten, ätit gott (som vanligt) måste snart ta tag i detta hetsätande och goda middagar, vilat, varit på spa, badat i havet, fått fina presenter och skrattat!!
Spaandet blev en överraskning, mamma hade smugglat med en bikini (önskar hon hittat en våtdräkt med slimeffekt)!! Vad hon inte visste var att jag redan packat ner en bikini för havsbadet....
På torsdags kvällen när jag somnat packade kusin Fjonkan en väska som vi skulle ha med på fredagsmorgonen, hon rotade runt i min väska efter trosor, jag hade ca 5 trosor med mej och tamejfan att hon lyckades hitta de ända begagnade trosorna att packa med, fräscht!! Moster Nutta och mamma skjutsade och hämtade oss, tack för det eftersom två skumpaflaskor åkte med i väskan :D Jag och kusin fick ansiktsbehandling och god lunch också.
Många norskor befann sig på spat och ett youtubeklipp fastnade på min hjärna heeela dagen "E de her de e partty"??
 
 
I måndags var jag till USÖ som vanligt 07.30 och lämnade blodprover inför cellgiftsbehandlingen senare på em. Det var väl inte helt bra med de vita blodplättarna med de beslöt att ge mej giftet ändå eftersom det var sista omgången med det giftet! Nu är jag halvvägs!!!!
Nästa vecka får jag två nya cellgifter under tolv veckor, dessa gifter får jag samtidigt var tredje vecka, kanske hinner jag återhämta mej lite där emellan.... Fast jag har ingen aning om hur min kropp kommer reagera på dessa två. Det ena heter Epirubicin och ev. biverkningar är: aptitförlust (helt okej), illamående, kräkningar, diarre, magsmärta, svullnad och smärta i munnen, feber, infektion, värmesvallningar.... samt att man kissar rött efteråt i ca 1-2 dagar!!
Det andra heter Cyklofosfamid och ev. biverkningar är: illamående, symtom som vid urinvägsinfektion, de giftiga nedbrytningsprodukterna samlas i urinen så man måste dricka mycket vatten.
 
Innan behandlingen så träffade jag underbara Carola för en lunch, en före detta kollega och vän, det var hur trevligt som helst, hon blev även mitt sällskap och stöd på cellgiftsbehandlingen, kram på dej och tack för den fina presenten <3
Även ett blombud kom och lämnade en jättefin bukett och choklad vid dörren!! Tack så mycket Karin och Robert <3
 
Efter cellgifterna var det bara att svira om inför Cancergalan och en ruskigt rolig färd mot Cirkus i Stockholm!!
Vet inte riktigt hur jag ska kunna tacka dej Johanna J.... Du är en klippa och en fantastisk chaufför!! Med oss hade vi våra tjejer Sanna, Tina och Jennifer. Det blev en oförglömlig kväll för oss alla, jag hade mina tjejer på varsin sida under föreställningen, jag ville hålla deras händer med det var omöjligt för vi satt alla med händerna fulla med näsdukar, tårarna sprutade och sminket rann bort!! Stämningen på Cirkus var varm och kärleksfull, många kämpar, kända och okända fanns med och jag såg inte en ända som var utan näsdukar, på varje plats stod det en loka och en förpackning näsdukar!! Åter igen....TACK Johanna <3
Jag träffade även på läkare och sköterskor från USÖ :)
När föreställningen var slut fick jag ett bukras, brukar bli så några timmar efter cellgifterna, jag fick panik och var fram och röck i en låst restaurang, då blev paniken ännu värre!! Tog nästa ställe, ett hotell i anslutning till ABBA museet, där stormade jag in helt panikslagen....jag hann fram och jag tackade Gud!!
 
Lite bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej Gert!!
 
 Ha en fin tisdag!!
 
Kram alla! <3
 
 

40 år och jag bjuder på chock!!

Publicerad 2014-10-23 16:54:00 i Allmänt,

Hej alla!


Ni som känner mej vet ju att jag får galna infall ibland!! Idag kom ett sådant!!
Eftersom jag idag fyller 40 år och befinner mej på västkusten och ett blåsigt och regnigt Grebbestad (mitt älsklingsställe på jorden) så har jag eller rättare sagt Sara spelat in ett klipp, tack snälla du!! Det blåser mycket så mitt tal hörs inte.... Jag skriver mitt tal här!!

Idag är det den 23 oktober och jag vill börja med att hedra mej själv, jag är lycklig över mina 40 år, Grattis Linda!!
Sen vill jag passa på att hedra alla som har haft bröstcancer, alla som har bröstcancer just nu precis som jag och kämpar och till er som kommer drabbas.... Fortsätt kämpa!!!!
Eftersom mina bröst kommer opereras bort i början på nästa år så ville jag ge dem ett sista dopp i havet för det är dom värda!!
Jag hoppar i havet och ber till Gud att få slippa både ebola och u-båtar!!
Med mej i hoppet finns min kusins dotter Amanda, även hon visar sitt mod, du har kämparglöd i dej!!
Tack kära kusin Fjonkan för värmen i bilen!!
Glöm INTE cancergalan på måndag kl. 20.00 på 7an, jag kommer vara på plats i Stockholm!!!! Skriver mer om det äventyret nästa vecka
Varnar nu för stötande bilder då min kortisonstinna kropp får en chock!!


Stor kram alla!!
 
 

Om

Min profilbild

42 årig ensamstående tjej med underbara tvillingdöttrar på 20 år samt en liten york på 10 år. Drabbad av trippelnegativ bröstcancer dec. 2011 i höger bröst. Åter drabbad juli 2014 i vänster bröst då med spridning till lymfkörtlar. Även drabbad av malignt melanom våren 2016. Jag skriver om mina känslor, långa behandlingar och smärtsamma operationer. Jag säger bara Fuck Cancer!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela