lindaanneflod.blogg.se

Allt gick snabbt....

Publicerad 2016-03-31 09:58:35 i Allmänt,

Morrn morrn!
 
Allt har gått väldigt snabbt, i tisdags morse hämtade Cissi upp mej 06.40 för att köra mej till USÖ och operation. Jag opererades strax efter 12, innan dess var jag på röntgen där de sprutade i någon vätska som skulle leda fram till lymfkörtlar i ljumsken. Inga lymfar hittades på röntgen, man kan ändå leta på dem under själva operationen.
 
En större bit på benet opererades bort och någon lymfkörtel i ljumsken är nu bortopererad och allt skickas på noggrann analys som säkert tar ca 1-2 veckor, denna förbannade väntan! Jag har själv inte sett hur såret ser ut, jag är rejält inlindad och ska vara så en vecka. De lyckades dock sy ihop mej utan att ta hud från något annat ställe så nu är det stramt runt såret, jag tycker t.o.m. att jag har färre rynkor i ansiktet, hur hårt har de dragit i skinnet egentligen? Hahaha....... Klockan 15.00 vaknade jag till lagom groggy, jag surrade säkert en massa goja!!
Efter uppvak, toabesök, macka, träff med läkare och fri från slangar och nålar fick jag äntligen åka hem! Pernilla hämtade mej (även Mollie var med) Eftersom jag inte skulle sova själv första natten så kom Sanna in och sov hos mej. Vi köpte pizza och kebabrulle, vi åt bara en kvarts pizzabit var, så hungriga var vi!! Vi bäddade ner oss i sängen och kollade på TV, Sanna somnade snart medans jag låg vaken hela natten, för många tankar i huvudet tror jag..... Men Sanna sov gott!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Min förhoppning var att jobba i helgen men läkaren tyckte inte som jag!! Jag ska försöka hålla benet rakt några dagar så det får läka ihop fint. Jag hade bestämt mej för att vara en medgörlig patient så jag tjafsade inte emot alls denna gång :) Jag känner mej vuxen... Hahaha!
 
Mollie är hos min kusin Annelie och grabbarna, fan vad bortskämd hon blir!! Jag slår vad om att hon ligger på rygg och blir kliad på magen samtidigt som de matar henne med en massa godis!! Den hunden rullar snart fram!!
 
 
 
 
 
 
 
Jag blev lite uppmuntrad av Cissi igår, hon erbjöd sig både att strippa och handla, vilket hon hävdade att hon är riktigt bra på, jag undrar mest vilket av de två alternativen hon menade?? Jag var så grymt trött igår så jag tackade nej men guuud vad jag ångrar mej nu, jag hade nog ändå velat se en strippande Cissi...... Det finns väl något som heter ångervecka!! Vore något att få stryka från min " to-do list" Hahahaha!!!!
 
Idag blir det lugnt, jag är så nöjd att Sanna och Fredrik fixade mina sommardäck igår, tusen tack <3
Och tack mina gulliga grannflickor för brev, teckningar och presenter till både mej och Mollie!!
 
Imorgon är det fredag!
Kram alla <3
 
 
 
 
 
 
 

Skratta eller gråta?

Publicerad 2016-03-22 13:43:00 i Allmänt,

 Hej! Nu är jag här igen!
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill egentligen bara skriva av mej lite skit för att lufta mina tankar och lätta min själ....
Jag är återigen drabbad av den vidriga sjukdomen fast nu i en ny form..... Jag vet ärligt talat inte om jag ska skratta eller gråta? Jag grät i torsdags och fredags i samband med beskedet hudcancer!! Nu har jag tömt kroppen på tårar så nu är det bara att bita ihop och köra på....igen!!
 
Jag har haft en leverfläck på insidan av låret i höjd med knät, fläcken har på sista tiden ändrat form och färg. Jag fick tips av min vän Sara i Fellingsbro att man kan vända sig direkt till hudmottagningen utan remiss, tack Sara! Jag skrev till dem och bifogade en bild på fläcken....jag han knappt posta brevet så var fläcken bortskuren, sen blev det en 3 veckors lång väntan på svar. Svaret fick jag i torsdags.... Du har hudcancer!!!! Men vad i helvete!!!!!
Utanför USÖ sprang jag ihop med Annelie från Frövi (ni vet hon som stickar så fint) ;) Jag stod med en bunt papper i handen..... Välkommen till Melanomföreningen och tårarna sprutade!! Så tacksam att det var just Annelie jag sprang på, hon om någon vet vad jag går igenom <3
Jag åkte hem, låste in mej och grät floder, det är mitt sätt att bearbeta beskedet för att orka vidare i vardagen.
 
Nu ska de ta en större bit av huden där fläcken satt och även kolla mina lymfkörtlar för att se om det spridit sig eller inte. Detta görs inte på hudkliniken utan på plastikkirurgen. Plastiken har jag redan bra kontakt med då mina nya bröst planeras. Jag har varit där ett par gånger och även gjort röntgen av blodkärl som ska kopplas samman med brösten.
 
Min plastikläkare Patrik ringde mej i dag, imorgon ska jag dit för leverfläckens skull. Jag blev ledsen, det känns som mina bröst kommer längre och längre bort. Men detta med leverfläcken ska inte alls påverka bröstplanerna så det kändes lite bättre efter vårt samtal. Just nu vill jag bara veta hur läget är men av erfarenhet så vet jag att det tar tid..... Imorgon vet jag lite mer.....
 
Mina dagar rullar på och jag har bytt arbete, jag trivs verkligen och jag tänker INTE bli sjukskriven! Känns så himla bra att jobba och fokusera på annat... Där finns ingen tid att tänka på eländet och jag har fått många nya goa kollegor :)
 
Jag känner mej inte speciellt ledsen för min egen skull, jag blir ledsen för tjejernas, mammas och pappas skull som också tvingas leva med den här skiten men både jag och mamma är envisa så nu är det full fokus framåt!!
 
Just nu vill jag älta och prata, vilket är bra för mej..... Denna bild fick jag av Cissi, tänk vad rätt du har! Hanna syns inte på bilden men hon hämtade nog påtår :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är den jävla leverfläcken som var ca 1 cm!
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen till mamma en sväng och senare en dejt med Anneli och Anne och en sallad på Java <3
 
Kram alla <3
 
 
 
 

Om

Min profilbild

42 årig ensamstående tjej med underbara tvillingdöttrar på 20 år samt en liten york på 10 år. Drabbad av trippelnegativ bröstcancer dec. 2011 i höger bröst. Åter drabbad juli 2014 i vänster bröst då med spridning till lymfkörtlar. Även drabbad av malignt melanom våren 2016. Jag skriver om mina känslor, långa behandlingar och smärtsamma operationer. Jag säger bara Fuck Cancer!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela